Menü
Son Yüklenen
Popüler
Ana Sayfa Son Yüklenen Popüler Olan Videolar Haberler Abone Olduklarım Reklam Ver
Hakkımızda Şartlar Koşullar

Yeni Sitemiz EDUHOL'de kanalınızı açıp içeriklerinizi oraya yükleyerek para kazanabilirsiniz.
www.eduhol.com TIKLA
Sosyal Medyada Paylaş

BEĞEN

566
Görüntülenme

5
Beğeni

OKUL ÖNCESİNDEKİ ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNE "EĞLENMECE ÖĞRENMECE KUTUSU

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, özgül öğrenme güçlüğü olan ya da olma riski taşıyan okul öncesi çocukların gelişim alanlarını desteklemek amacıyla hazırlanan "Eğlenmece Öğrenmece Kutusu" eğitim seti, #ÖzelimEğitimdeyim mobil uygulamasında ve  https://orgm.meb.gov.tr/www/eglenmece-ogrenmece-egitim-seti/icerik/1463 internet adresinde yerini aldı. 
 
Okul öncesi eğitimde 12 Ekim Pazartesi gününden itibaren hafta içi tüm günlerde yüz yüze eğitimi başlatmaya hazırlanan Millî Eğitim Bakanlığı, özgül öğrenme güçlüğü olan ya da olma riski taşıyan okul öncesi eğitim kapsamındaki çocukların gelişim alanlarını destekleyecek bireysel ve grup etkinliklerinden oluşan "Eğlenmece Öğrenmece Kutusu" adlı bir eğitim seti hazırladı.  
 
Özgül öğrenme güçlüğü olan ya da olma riski taşıyan öğrenciler ile okul öncesi özel eğitim okullarında görev yapan öğretmenler için geliştirilen eğitim setinde; dil gelişimini destekleyici beceriler, etkileşimli kitap okuma örnekleri, erken okuryazarlık becerileri ve erken matematik becerilerinden oluşan 42 etkinliğin bulunduğu öğretmen kitabı ve kitabın içinde etkinliklere yönelik çalışma sayfaları, etkileşimli kitap okuma uygulama örneği, eğitici eğitimi için sunumlar, etkinliklerde kullanılmak üzere 5 sözlü- 7 sözsüz müzikten oluşan toplam 12 özgün eser, etkileşimli kitap ve okuma uygulamasında yer alan 5 hikâye kitabı yer alıyor. 
 
Erken çocukluk eğitiminin bilhassa özgül öğrenme güçlüğü olan ya da olma riski taşıyan okul öncesi çocuklar için özel bir önem taşıdığına dikkat çeken Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Yüz yüze aşamalı geçişte özel gereksinimli yavrularımıza, ailelerine ve bu sahadaki öğretmenlerimize bütün imkânlarımızla destek olabilmek için gayret ediyoruz. Bu bağlamda hazırladığımız 'Eğlenmece Öğrenmece Kutusu' eğitim seti, öğretmenlerimizin çocuklarımızla olan iletişimlerini güçlendirecek, eğlencenin sıcaklığıyla öğrenme süreçlerini kolaylaştıracak. 'Eğlenmece Öğrenmece Kutusu' eğitim setimizin basımını yaparak öğretmenlerimiz eşliğinde yapılacak uygulamalar için okullarımıza ulaştırdık ve ayrıca #ÖzelimEğitimdeyim mobil uygulamamızda ve internet sitemizde ailelerimizin de erişimine sunduk. Varlıklarını, gelişimlerini çok önemsediğimiz özel çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve ailelerimize faydalı olacağına gönülden inanıyorum. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
 
"Eğlenmece Öğrenmece Kutusu" eğitim seti, 3 bin 200 adet basımı yapılarak okullara gönderildi. https://orgm.meb.gov.tr/www/eglenmece-ogrenmece-egitim-seti/icerik/1463 internet adresleri ile "Özelim Eğitimdeyim" mobil uygulamasından dijital olarak erişilebilecek.

Yorum Yap:
Yorum Yap

Ufuk KOCA
Ufuk KOCA

Merhabalar, Yüklediğiniz haber ve dosyalar görselleri farklı ve içerik ile ilgili olursa indirmek ya da okumak isteyen öğretmen ve velilere daha fayda

Beğen     Cevapla

Okulöncesietkinlik
Okulöncesietkinlik

Harika bir kanalsınız çok teşekkür ederim

Beğen     Cevapla

Kanalın Son Ekledikleri
Benzer Etkinlikler

Toplam Kanal Sayısı
12115

Toplam Etkinlik Sayısı
13402